Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Πικάντικη σούπα καρότου

Υλικά
4 φλιτζάνια καρότα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 πιπεριές τσίλι ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
2 μέτριες ντομάτες σε κύβους
1/2 κουταλιά σούπας φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού κάρυ
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό τις πιπεριές, τις τσίλι , το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τις ντομάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό που περισσεύει. Περνάμε στο μούλτι όλα τα βρασμένα υλικά να γίνουν πολτός.

Βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κάρυ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον ζωμό αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πόσο θέλουμε. Βάζουμε στην φωτιά και βράζουμε για 2 λεπτά αν είναι πολύ πηκτό συμπληρώνουμε με ζωμό ή νερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: