Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Τάρτα αχλαδιού

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
3 αχλάδια σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλιά σούπας λευκή ζάχαρη
Προαιρετικά σαντιγί η παγωτό

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας σε μια καθαρή, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε σε ένα ορθογώνιο περίπου 6 Χ10 περίπου. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.

Διπλώνουμε τις πλευρές και τις πατάμε να κάνουν ταψάκι.
Ανακατεύουμε το βούτυρο, μαύρη ζάχαρη, την βανίλια και την κανέλα καλά. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, βουρτσίστε την κορυφή της σφολιάτας με το μείγμα του βουτύρου με αρκετό υλικό.
Βάζουμε τις φέτες αχλαδιού σε στρώμα πάνω στην σφολιάτα, αλείφοντας κάθε φορά με το μίγμα ώστε να δημιουργήσει ένα κύμα όπως φωτογραφεία.



Βουρτσίστε πάλι με το υπόλοιπο την κορυφή των αχλαδιών με το υπόλοιπο μείγμα του βουτύρου, και πασπαλίζουμε με τη λευκή ζάχαρη. Ψήστε για 15-18 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για πέντε λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με παγωτό βανίλια ή φρέσκια σαντιγί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: