Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πικάντικα σνακ κριτσίνια για όλες τις ώρες

Υλικά
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
4 κουταλιές σούπας ξηρή μαγιά
2 κουταλιές σούπας λάδι
5 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
3/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό
Αλάτι και λευκό πιπέρι ή πάπρικα ή σκόρδο σκόνη

Εκτέλεση
Ανακατέψτε την ζάχαρη και την μαγιά με το ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν και αφήστε το να σταθεί μέχρι να γίνει αφρώδη, περίπου 5 λεπτά.
Ανακατέψτε το έλαιο και 3 φλιτζάνια αλεύρι. Ζυμώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί και η ζύμη να είναι ελαστική, περίπου 10 λεπτά. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδες.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε τη ζύμη και μεταφορά σε λαδωμένο μεγάλο μπολ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος, περίπου 45 λεπτά.
Σε αλευρωμένη επιφάνια πλάθουμε την ζύμη σε μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει πρίν λαδόκολλα θα κάνει 24 κομμάτια. Αφήστε τα να σταθούν για 25 λεπτά για να φουσκώσουν.

Βουρτσίστε μπαστούνια με το χτυπημένο αυγών, και πασπαλίζουμε με αλάτι και όποιο άλλο από τα καρυκεύματα μας αρέσει. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 250ο, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: