Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γλυκό Σουφλέ σοκολάτας με ψωμί του τοστ

Υλικά
1 μικρό πακέτο ψωμί τοστ σε μπουκιές
3 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι ή κονιάκ
1/4 φλιτζάνι κακάο άγλυκο, σε σκόνη
2 κουταλιές γλυκού στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
200 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ ή λικέρ .
Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τα δύο είδη ζάχαρης, το κακάο και τον καφέ. Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με τη βανίλια.
Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα γάλακτος ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μουλιάζουμε μέσα στο μίγμα το ψωμί για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κυβάκια.

Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 60 λεπτά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, πασπαλίζουμε την επιφάνια με έξτρα ζάχαρη και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: