Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας κάρυ και φέτα

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
1 κιλό κιμάς (μοσχάρι και χοιρινός)
1 μεγάλο αυγό
4 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι κάρυ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι

Για την σάλτσα Ντομάτα με Κάρυ
5 ντομάτες σε κύβους ξεφλουδισμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλάκια γλυκού πάστα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας σκόνη κάρυ
1/4 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι και πιπέρι
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1/2 κιλό Φέτα

Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μέχρι να αναμιχτούν ομοιόμορφα. Πλάθουμε το κρέας σε κεφτεδάκια. Μπορείτε να τοποθετήσετε τους κεφτέδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ώστε να μπορούν εύκολα να μετακινηθούν.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Γυρίστε τα κεφτεδάκια από τις δύο πλευρές με ένα πιρούνι μέχρι η κάθε πλευρά να ροδίσει.
Αφαιρέστε κεφτεδάκια από το τηγάνι και τοποθετήστε τα πίσω στο ταψί με χαρτί κουζίνας.
Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας με κάρυ. Γυρίστε φωτιά σε χαμηλή και μαγειρεύουμε κεφτεδάκια με τη σάλτσα για 30 λεπτά.
Τα κεφτεδάκια θα πρέπει να καλύπτονται τουλάχιστον τα μισά τους με σάλτσα, εάν απαιτείται περισσότερο υγρό, προσθέστε επιπλέον ζωμό λαχανικών.
Προθερμαίνουμε το φούρνο για ψήσιμο. Βάλτε τα κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας σε ένα ή περισσότερα πυρέξ από πάνω τυρί φέτα. Τοποθετήστε τα στην σχάρα και αφήστε το τυρί να ροδίσει ελαφρά.

Σερβίρετε με ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: