Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Γαλοπούλα με λαχανικά σε μαρούλι

Υλικά
1/2 κουταλιά σούπας λάδι
1/2 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1/2 κιλό κιμά γαλοπούλας
1/8 κουταλάκι γλυκού κόκκινο τσίλι νιφάδες
1 κουταλιά γλυκού βαλσαμικό ξύδι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη μπαστουνάκια
1 κρότο τριμμένο χοντρά
1/4 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας νερό
Αλάτι και πιπέρι
4 φύλλα μαρουλιού ολόκληρα πλυμένα και στεγνωμένα καλά


Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τα φύλλα μαρουλιού.
Σε τηγανάκι βάζουμε τον κιμά γαλοπούλας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και πρώτο ψήσιμο.
Σε άλλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά, βάζουμε το κρεμμυδάκι και το καρότο.

Όταν αρχίσουν να μαίνονται ρίχνουμε το ξύδι τις νιφάδες τσίλι. Ανακατεύουμε με τον κιμά γαλοπούλας αλάτι πιπέρι και το νερό. Ψήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε πάνω στα φύλα μαρουλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: