Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα αβοκάντο

Υλικά
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλο αυγό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρους και κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο σε κιμά
1 κουταλιά της σούπας. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι


Σάλτσα  Αβοκάντο
1 ώριμο αβοκάντο σε πουρέ
1/4 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας γάλα
1/2 κουταλάκι γλυκού χυμός λάιμ ή λεμόνι
1 Πρέζα αλάτι

Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο  και αλείψτε ένα ταψί μα λάδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο φτιάξτε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ψήστε για 15-20 λεπτά.


Ενώ οι κεφτέδες είναι στο ψήσιμο, ανακατέψτε τα συστατικά για τη σάλτσα αβοκάντο, κόλιανδρο. Η σάλτσα θα πρέπει να έχει απαλή υφή.

Αφαιρέστε τα κεφτεδάκια από το ταψί και τοποθετήστε σε πιατέλα μαζί με σάλτσα Αβοκάντο. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: