Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Πατάτες μπουκιάς γεμιστές με ξινομυζήθρα και μυρωδικά

Υλικά
1 κιλό μικρές πατάτες μπουκιάς
1/2 κιλό ξινομυζήθρα
2 πιπεριές κόκκινες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο τα φύλα
3-4 κλαδάκια άνηθο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάστε τια πατατούλες σε χλιαρό νερό να μαλακώσει το χώμα, τρίβοντας με τα χέρια σας. Αλλάξτε νερά. Όταν είναι σχετικά καθαρό, πλύνετε τις μια μια με βουρτσάκι.
Ξεπλύνετε ξανά.
Βάλτε αρκετό νερό  (υπολογίστε να τις σκεπάζει) να κοχλάσει και ρίξτε τις μέσα να «αποστειρωθούν» για λίγα λεπτά. Αυτό το κάνω επειδή θα τις φάμε με τη φλούδα.
Βάλτε καθαρό νερό με αλάτι και τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με τη μύτη του μαχαιριού τότε είναι έτοιμες.
Βγάλτε τις σε σουρωτήρι να στεγνώσουν,
Ανοίγουμε από την επάνω μεριά με μαχαίρι και αφαιρούμε λίγο από το κέντρο με ένα κουταλάκι.
Σε μπόλ βάζουμε την ξινομυζήθρα και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Γεμίζουμε με την ξινομυζήθρα τις πατατούλες και πασπαλίζουμε από πάνω με τα μυρωδικά.

Την πατάτα που αφαιρέσαμε την λιώνουμε και την ανακατεύουμε με τα υλικά που μας περίσσεψαν. Είναι ωραία κρέμα για πάνω σε ψωμάκια ψημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: