Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Πίτσα για χορτοφάγους

Υλικά
1 φύλο για πίτσα  (αγοραστό ή φτιάξτε το όπως εδώ)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες ή κονσέρβα
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1/8 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο  και αλείψτε ένα ταψί ελαφρά με λάδι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι ελιάς και το σκόρδο σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα για 1 λεπτό. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, πιπεριές, μανιτάρια, και το καλαμπόκι. Σοτάρουμε μέχρι τα λαχανικά είναι καραμελωμένα, περίπου 8-10 λεπτά.
Ψήνουμε την πίττα πίτσας για 5 λεπτά.

Μόλις ζύμη είναι προ-ψημένη, βάζουμε επάνω το μισό τυρί, αφήνοντας λίγο περίμετρο. Καλύψτε το τυρί με λαχανικά, απλώνοντας ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: