Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Κρεμμυδάκια τουρσί για ζεστές σαλάτες

Υλικά
300 γραμ. κρεμμύδι κοκκάρι ή πολύ μικρά ολόκληρα, καθαρισμένα
300 γραμ. νερό
150 γραμ. ξύδι λευκό
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά σούπας κόκκους μαύρο πιπέρι
150 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. αλάτι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα κρεμμύδια.
Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσει, έτσι ώστε να λιώσουν η ζάχαρη και το αλάτι.
Ρίχνουμε τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια βράζουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφαιρούμε τα κρεμμυδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε βάζα.
Γεμίζετε με το βρασμένο ξυδόνερο και το ελαιόλαδο και κλείνετε ερμητικά. Αναποδογυρίστε τα βάζα όσο είναι ζεστά.

Τα διατηρείτε σε σκοτεινό μέρος και τα καταναλώνετε μετά από 10 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: