Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Σουφλέ ψωμιού με τυρί και μπέικον

Υλικά
8 φέτες ψωμί τοστ
6 φέτες μπέικον
3 αυγά
100 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
250 γραμ. τυρί τριμμένο
600 γραμ. γάλα
25 γραμ. βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα

Εκτέλεση
Σοτάρετε σε τηγάνι το μπέικον και τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Αλείφετε τις φέτες με το βούτυρο και από τις δύο πλευρές.

Κόβετε την κάθε φέτα στα τέσσερα, στρώνετε με το μισό ψωμί ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνετε από πάνω το μείγμα με το μπέικον τα μανιτάρια και το μισό τυρί. Στρώνετε το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά, το γάλα, την μουστάρδα και τα περιχύνετε πάνω στο ψωμί. Ψήνετε για 1/2 ώρα η και λιγότερο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: