Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Γαλλική συνταγή για κρέπες από (Cafe Du Monde Paris)

Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο (και λίγο για το τηγάνι)
1/2 κουταλάκι αλάτι (για αλμυρές κρέπες) ή 1 κουταλάκι ζάχαρη (για γλυκές κρέπες)

Εκτέλεση
Βάζετε σε μπολ τα υλικά και το βούτυρο λιωμένο και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός. 
Αφήνετε το χυλό να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα περίπου αν χρειαστεί αραιώστε λίγο.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό μέτριο τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο. Το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνετε περίπου 1 κουτάλα σερβιρίσματος, 1/2 φλιτζάνι από το χυλό για κάθε κρέπα.
Κουνάτε το τηγάνι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους.
Μόλις το μείγμα πήξει και στερεοποιηθεί, το γυρίζετε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά και ψήνετε για 20 δευτερόλεπτα.  Για άμεσο σερβίρισμα βάζουμε την γέμιση τις αρεσκείας μας και κλείνουμε σε φάκελο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός


Δεν υπάρχουν σχόλια: