Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Χειροποίητα Τηγανητά ραβιόλια με σάλτσα τομάτας και βασιλικό

Υλικά
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Για τη ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση
1 αυγό

500 γραμμάρια φέτα

Για το πανάρισμα
2 φλιτζάνια ξινόγαλο
Τριμμένη φρυγανιά

Για την σάλτσα τομάτας και βασιλικό
400 γραμ. φρέσκες ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα ραβιόλια εδώ θα σας δώσουμε την συνταγή να τα κάνετε μόνοι σας.
Για την γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αυγό και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη σταδιακά ανακατεύοντας.
Για τη ζύμη
Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνετε τη ζύμη μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια χωρίζετε σε δύο κομμάτια και ανοίγετε το ένα πρώτα σε ψιλό φύλλο. Να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λίγο αλεύρι ώστε εάν τυχόν η ζύμη είναι λιγάκι υγρή να περνάτε κάθε κομμάτι με λίγο αλεύρι να τ' απορροφήσει.
Κόβουμε με κουπ πατ ή με μαχαίρι σε ίσα τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε στα μισά λίγο γέμιση και κλίνουμε με ένα δεύτερο κομμάτι από πάνω αφού πρώτα έχουμε αλείψει τις πλευρές με λίγο νερό.
Με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες για να κλίσει καλά.
Για το ψήσιμο
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το ξινόγαλο και σε ένα άλλο την φρυγανιά.
Περνάμε τα ραβιόλια πρώτα από το ξινόγαλο και μετά από την φρυγανιά. Αν το ξινόγαλο είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγο γάλα.
Ακουμπάτε τα ραβιόλια σε ταψάκι και τα αφήνετε λίγη ώρα να «σφίξει» το πανάρισμα.
Τηγανίζετε λίγα λίγα σε μπόλικο λάδι μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
Για την σάλτσα
Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι, τις τρίβουμε στον τρίφτη ή τις πολτοποιούμε στο μύλο των λαχανικών.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες και να πιουν τα υγρά τους. Στο μεταξύ πλένουμε τα φυλλαράκια του βασιλικού, τα στεγνώνουμε και τα ψιλοκόβουμε. Λίγο πριν κατεβάσουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Σερβίρισμα
Όταν βγαίνουν ζεστά, πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρετε δίπλα σε ένα μπολάκι σάλτσας τομάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: