Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κολοκύθια παπουτσάκια

Υλικά
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 κουταλιά σούπας. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4  κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι γλυκού Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250ο . Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και φτυαρίζουμε εσωτερική σάρκα που είναι τα κουκούτσια καλά.
Τοποθετήστε κολοκυθάκια μισά σε ένα ταψί και πασπαλίστε ελαφρά με ελαιόλαδο. Ψήστε για 15 λεπτά.


Ενώ οι κολοκυθάκια είναι στο φούρνο, Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 3 λεπτά.
Προσθέστε τα καρυκεύματα, αλάτι, πιπέρι και το μαύρο, ανακατεύοντας.
Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες και τον μαϊντανό ανακατεύουμε και βγάζουμε από την φωτιά


Βάζουμε με κουτάλι το μείγμα λαχανικών κουτάλι στα κολοκυθάκια και από πάνω τυρί παρμεζάνα. Ψήστε για 13-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: