Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Μαρμελάδα λιαστής τομάτας

Υλικά
230 γραμ. στραγγισμένες λιαστές τομάτες κομμένες
2 μεγάλες φρέσκιες τομάτες σε κυβάκια
1 κουταλιά σούπας λάδι και 1 κουταλιά σούπας λάδι από τις λιαστές τομάτες
1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
1/2 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίξτε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις τομάτες και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύδι, το νερό, το θυμάρι, το πιπέρι και φέρτε σε βράση το υγρό. Χαμηλώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα, αφήστε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά. Η λιαστή τομάτα θα έχει μαλακώσει και θα δείχνει ενωμένη με τα άλλα υλικά, σαν σάλτσα.

Βγάλτε το καπάκι και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά, περίπου άλλα 10 λεπτά. Όταν περνάτε την ξύλινη κουτάλα στη μέση της κατσαρόλας θα πρέπει να μην ενώνονται οι δύο πλευρές. Βγάλτε την από τη κατσαρόλα και αφήστε τη να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: