Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Καφέδες

Για το πόσο γλυκό θέλετε τον καφέ σας οι γνώμες διίστανται πάντως στο manual το καλού καφέ γράφετε ότι ο σκέτος είναι χωρίς καθόλου ζάχαρη, ό πικρός με μία κουταλιά, ο μέτριος με δύο κουταλάκια και ο γλυκός με τρία κουταλάκια ζάχαρη.

Americano
Παρασκευάστε έναν κανονικό espresso χρησιμοποιώντας τη μηχανή espresso σας. Βάλτε τον espresso σε ένα κανονικό φλιτζάνι καφέ (όχι φλιτζανάκι espresso) και προσθέστε καυτό αποσταγμένο νερό.


Cappuccino
Ένας espresso με γάλα ζεσταμένο στον ατμό και αφρό γάλακτος πάνω-πάνω.
Υλικά
 1/3 espresso
1/3 γάλα ζεσταμένο στον ατμό
1/3 αφρός γάλακτος σε ένα μικρό φλιτζάνι.

Εκτέλεση
 Κάντε αφρό το γάλα στην καπουτσινο-μηχανή. Ετοιμάστε έναν espresso (μονό) και αδειάστε τον στο φλιτζάνι. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι αδειάστε το γάλα σιγά-σιγά μέχρι να γεμίσουν τα 2/3 του φλιτζανιού. Προσθέστε τον αφρό με το κουταλάκι μέχρι να γεμίσει το φλιτζάνι. Σερβίρετε με κανέλα ή με σκόνη κακάο.

Espresso Con Panna

Ένας espresso με ένα "λευκό καπέλο". Φτιάξτε έναν μονό espresso, ακολουθώντας τις οδηγίες της espresso-μηχανής σας. Προσθέστε μια "μπάλα" σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: