Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μπιφτέκια κολοκύθας με σάλτσα κάρυ γιαουρτιού

Υλικά
4 φλιτζάνια κολοκύθα βρασμένη σε πουρέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 αυγό
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο
1/4  κουταλάκι γλυκού σκόρδο σκόνη ή λιωμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού κάρυ σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι

Για Κάρυ σάλτσα γιαουρτιού
2 φλιτζάνια απλό γιαούρτι
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κάρυ
1/2 κουταλάκι γλυκού φρέσκο χυμό λάιμ ή λεμονιού

Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε καλά.

Ψήνουμε σε σχάρα ή καλά προθερμασμένο τηγάνι χωρίς λιπαντικά.
Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο.
Για Κάρυ σάλτσα γιαουρτιού
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι τη χρήση.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ένα κουταλάκι γλυκού από πάνω σάλτσα κάρυ γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: