Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τηγανιτά φύλλα φασκόμηλο

Λεπτά, τραγανά τηγανητά φύλλα φασκόμηλο που μπορείτε να τρίψετε και να τρίψετε σε φασόλια, σούπες, ως συνοδευτικό σε μπιφτέκια, ακόμα και φαγωθούν ολόκληρα ως σνακ.

Υλικά
1 ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από το φασκόμηλο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.

Τηγανίζουμε 6-8 φύλλα φασκόμηλου μέχρι να γίνουν τραγανά, 2-3 δευτερόλεπτα.
Μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίζετε γενναιόδωρα με χοντρό αλάτι.

Φυλάσσονται αεροστεγώς σε γυαλίτσες ή σακουλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: