Λεπτά, τραγανά τηγανητά φύλλα φασκόμηλο που μπορείτε να τρίψετε
και να τρίψετε σε φασόλια, σούπες, ως συνοδευτικό σε μπιφτέκια, ακόμα και φαγωθούν
ολόκληρα ως σνακ.
Υλικά
1 ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από το φασκόμηλο. Ζεσταίνουμε το λάδι
σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
Τηγανίζουμε 6-8 φύλλα φασκόμηλου μέχρι να γίνουν τραγανά,
2-3 δευτερόλεπτα.
Μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας και
πασπαλίζετε γενναιόδωρα με χοντρό αλάτι.
Φυλάσσονται αεροστεγώς σε γυαλίτσες ή σακουλάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου