Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Κοκορέτσι με χοιρινό και συκωτάκια αρνίσια

Υλικά
1 – 2 κιλά χοιρινή πανσέτα
1 συκωταριά αρνίσια
1 κιλό αρνίσια αντεράκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και γυρνάμε τα αντεράκια τα αλατίζουμε και πασπαλίζουμε από λίγο πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι . Πλένουμε και χοντροκόβουμε την συκωταριά, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Σε τηγάνι σοτάρουμε τα συκωτάκια το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Πασπαλίζουμε με θυμάρι αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
Απλώνουμε την πανσέτα που έχουμε ζητήσει από τον χασάπη μας για ρολό.
Γεμίζουμε την πανσέτα με το μίγμα συκωτάκια και τυλίγουμε το ρολό.
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε.
Τυλίγουμε το ρολό με τα αντεράκια όπως το κοκορέτσι και τα στερεώνουμε.
Ψήνουμε στον φούρνο πάνω σε σχάρα για 2 ώρες περίπου ή το περνάμε σε σούβλα και το ψήνουμε σε ψησταριά.

Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: