Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ρολάκια με κοτόπουλο και σάλτσα πορτοκάλι

Υλικά
1 τυρί κρέμα
1 κουταλιά σούπας τσίλι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 αραβικές πίτες
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, κομμένο πολύ λεπτά

Για σάλτσα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι καθαρισμένα σε φέτες πορτοκάλια
2 κουταλιές σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ξίδι Βαλσάμικο πορτοκάλι
2 κουταλάκια γλυκού μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας τσίλι
2 σταγόνες σάλτσα ταμπάσκο
Πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε ταψάκι στον φούρνο ανακατεύοντας συχνά.
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το τσίλι και την μαρμελάδα πορτοκάλι, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
Απλώστε το μείγμα σε μέση κάθε αραβικής πίτας, φροντίζοντας να αφήνετε τουλάχιστον 1/2 πόντο γύρω από την ακμή.
Μοιράστε από πάνω τα ψημένα κομματάκια κοτόπουλου και το σπανάκι.
Κάνουμε κάθε πίτα σε ρολό και βάζουμε τα ρολά σε απλή ψύξη (περίπου 4 ώρες).
Κόψτε τα ρολά σε φέτες  3 πόντους το καθένα αφαιρώντας πρώτα τις άκρες.
Για την σάλτσα σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του πορτοκαλιού να πάρουν μια βράση και να ενοποιηθούν. Ρίχνουμε τα κομμάτια πορτοκάλι και αφαιρούμε από την φωτιά.

Σε πιατέλα βάζουμε τα κομμένα ρολά και από πάνω την σάλτσα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: