Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Καρμπονάρα με κρέμα μουστάρδας

Υλικά
500 γραμ. Σπαγγέτι  Ν6
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γραμ. Μπέικον
200 γραμ. Μανιτάρια
1/2 φλιτζάνι Λευκό κρασί
2 κρόκους αβγών
2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα

2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
6 κουταλιές σούπας σκληρό τυρί τριμμένο
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον και το βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σβήνουμε με το λευκό κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί για ένα λεπτό.
Στο μπολ με το ψημένο μπέικον βάζουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο τυρί κρέμα, την απαλή μουστάρδα, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με την κρέμα και το μπέικον και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: