Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Αρνί του Πάσχα γεμιστό

Υλικά
1 αρνί μικρό 5-6 κιλά
200 γραμ. ρύζι
½  κιλό τυρί φέτα φρέσκια
12 αυγά
1/4 βούτυρο
Λάδι, αλατοπίπερο
το μισό συκωτάκι του αρνιού

Εκτέλεση
Πλένουμε το αρνί καλά (αφαιρούμε το κεφάλι) και το αλατοπιπερώνουμε μέσα - έξω. Βράζουμε το συκωτάκι με νερό, το στραγγίζουμε και το κόβουμε μικρά - μικρά κομματάκια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το συκωτάκι να τσιγαριστεί λίγο. Προσθέτουμε το ρύζι με λίγο νερό και όταν μισοψηθεί το ρύζι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το τυρί, σε μικρά κομματάκια, τα αυγά χτυπημένα, και ανακατεύουμε όλα μαζί, μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το αλατοπίπερο (αυτή είναι ή γέμιση).
Παίρνουμε μία βελόνα με κλωστή και ράβουμε την κοιλιά του αρνιού, αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα, απ' όπου ρίχνουμε τη γέμιση. Αποτελειώνουμε το ράψιμο, προσέχοντας να κλείσουμε καλά όποιο μέρος του αρνιού υπάρχει περίπτωση να βγει ή γέ­μιση.

Αλείφουμε το αρνί με λάδι, το βά­ζουμε σε ταψί πού έχουμε στρώσει τον πάτο του με κληματόβεργες ξερές, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στο φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: