Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Μαγειρίτσα για χορτοφάγους με μανιτάρια (Volta Koyzina)

Υλικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια Μανιτάρια διάφορα καθαρισμένα και κομμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι και πιπέρι
1/2 πατάτα αποφλοιωμένη σε κύβους
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο ​​θυμάρι
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2  φλιτζάνι Ρύζι Καρολίνα

Για Γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι Άνηθο ψιλοκομμένο
Φρέσκο ​​θυμάρι
1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, με αλάτι και το πιπέρι, και ψήστε για 20 λεπτά.
Ανακατέψτε το μείγμα μανιταριών και προσθέστε το σκόρδο, και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Σε κατσαρόλα σοτάρετε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, βάζετε το 1 φλιτζάνι μανιτάρια, μαζί με το ζωμό λαχανικών, το θυμάρι, και την πατάτα σε κύβους.
Φέρεται σε βρασμό, στη συνέχεια, μειώστε την φωτιά και σιγοβράστε μέχρι η πατάτα να είναι μαλακιά, περίπου 20 λεπτά.
Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι.
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ κάντε σε πολτό την σούπα μέχρι να γίνει λεία.
Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και ένα φλιτζάνι ζωμό βράστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μισοψηθεί το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέστε νερό ή ζωμό. Βάζουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια με το κρεμμυδάκι από το ταψί. Βράστε για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ επιμέρους γαρνιρισμένο με Άνηθο ψιλοκομμένο και τα φρέσκα φύλλα θυμαριού. Γαρνίρετε με λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: