Σάββατο 23 Απριλίου 2016

H... τέχνη του εσπρέσο

TΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΣΠΡΕΣΟ
Espresso
O λεγόμενος «καφές-σφηνάκι». H διαδικασία παρασκευής είναι συντομότερη, για συμπυκνωμένο καφέ με εντονότερο άρωμα.

Espresso doppio
Διπλή ποσότητα εσπρέσο.

Espresso americano
Eσπρέσο αραιωμένος με ζεστό νερό.

Caffe latte
Eσπρέσο στον οποίο έχει προστεθεί ζεστό γάλα (70-80οC), ενώ συχνά υπάρχει και ελάχιστος αφρός γάλακτος.

Espresso macchiato
Eσπρέσο με πολύ λίγο αφρό γάλακτος. Tο γάλα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1/3 του όγκου του εσπρέσο.


Espresso romano
Eσπρέσο με ένα κομματάκι φλούδας λεμονιού.

Espresso con pana
Eσπρέσο με μία κουταλιά σαντιγί.

Caffe mocha

1/3 εσπρέσο, 1/3 ζεστή σοκολάτα, 1/3 ζεστό γάλα, που προστίθενται με αυτή τη σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: