Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Κοντοσούβλι

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
1 κιλό κρέας χοιρινό
1 κεφάλι σκόρδο μέτριο
1 κρεμμύδι
2 κόκκινες ντομάτες
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμά­τια. Τις ντομάτες σε στρογγυλές φέ­τες. Βρέχουμε το κρέας με το κρασί και το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Παίρ­νουμε τη σούβλα της κουζίνας και περνάμε σ' αυτήν τα κομμάτια το κρέας εναλλάξ. Δηλαδή ένα μοσχάρι, ένα χοιρινό, ένα κομμάτι ντομάτα,

Στρώνουμε στο τραπέζι ένα κομ­μάτι λαδόχαρτο, βάζουμε επάνω τη σούβλα, πασπαλίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδο ψιλοκομμένα. Τυλίγουμε τη σούβλα με το λαδόχαρτο περίπου τέσσερις γύρους και τη δένουμε για να συγκρατείται το χαρτί. Τη βάζουμε στην ψησταριά για να ψηθεί γυρνώντας συνέχεια για 1 ½  ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: