Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Απλή λευκή σάλτσα

Μια εύκολη σάλτσα για να συνοδέψτε ζυμαρικά, πατάτες αλλά και σαλάτα.

Υλικά
2 κουταλιές σούπας. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο χωρίς τη φλούδα
3 κουταλιές σούπας. αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές σούπας. κατσικίσιο τυρί
αλάτι και πιπέρι
2 κουτ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και να ρίξει το σκόρδο. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή για πέντε λεπτά, έως ότου το βούτυρο πάρει την μυρωδιά του σκόρδου. Αφαιρέστε το σκόρδο με ένα πιρούνι.

Προσθέστε το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά να τσιγαριστεί, στη συνέχεια βάλτε το γάλα και χτυπήστε ελαφρά για να διαλυθούν οποιαδήποτε κομμάτια (να μην έχει σβόλους). Αφήστε αυτό να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά μέχρι να πήξει το γάλα.
Όταν σάλτσα πήξει, βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ιδανικό για ζυμαρικά σερβίρετε αμέσως, για να βουτήξτε τηγανιτές πατάτες. Είναι ιδανική για μια λευκή σάλτσα πίτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: