Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Γαλλικό τοστ Volta Koyzina

Υλικά
9 φέτες ψωμί για τοστ
3 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο έμενταλ
6 φέτες ζαμπόν

Για την κρέμα
1 φλιτζάνι γάλα (φρέσκο)
2 κουταλιές σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
1 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι

1 αβγό (ελαφρά χτυπημένα)
1 κουταλιά σούπας τυρί κρέμα


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Ρίχνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά, να λιώσει. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με
ξύλινη σπάτουλα ή με το σύρμα, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο.
Προσθέτετε το γάλα με μια κίνηση, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσέχοντας να μη σας σβωλιάσει το αλεύρι, μέχρι να
πετύχετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφήνετε να σιγοβράζει, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να δέσει η
κρέμα.
Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το τυρί κρέμα και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Ρίχνετε στην κρέμα τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις για να ενσωματωθούν αμέσως στο
μίγμα. Η κρέμα σας πρέπει να είναι λεία και σφικτή.


Ψήνουμε στο γκριλ τις φέτες τοστ και από τις δύο πλευρές. Για την συναρμολόγηση βάζουμε μια φέτα ψωμί αλείφουμε λίγη κρέμα από πάνω μία φέτα ζαμπόν και σκεπάζουμε με την δεύτερη φέτα ψωμί. Αλείφουμε και εδώ λίγη κρέμα πάλι άλλη μία φέτα ζαμπόν και σκεπάζουμε με την Τρίτη φέτα ψωμί. Πασπαλίζουμε μία κουταλιά σούπας έμενταλ και βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ετοιμάζουμε και τα άλλα δύο τοστ και ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: