Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Μανιτάρια γεμιστά

Υλικά
12 μεγάλα άσπρα μανιτάρια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
ξύσμα 1 λεμονιού
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζανάκι ρύζι μπασμάτι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα (το νερό τα μαυρίζει) αφαιρείτε τα πόδια, τα ψιλοκόβετε.
Αλείφετε τα καπέλα τους με χυμό λεμονιού και λάδι, τα τοποθετείτε σε λαδωμένο πυρέξ και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180’, για 5 - 7 λεπτά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τα πόδια των μανιταριών και το ρύζι. Όταν το ρύζι ασπρίσει, ρίχνετε δύο φλιτζανάκια ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν (χωρίς να λαπαδιάσει), αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει Προσθέτετε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ελαφρά. Γεμίζετε με ένα κουταλάκι τα μισοψημένα καπελάκια των μανιταριών, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και τα ψήνετε στο γκριλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: