Υλικά
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
450 γραμ. ζάχαρη
900 ml νερό
1/2 πρέζα Αλάτι
450 ml χυμό πορτοκάλι
75 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό, το ξύσμα
πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το αλάτι σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι
να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα να
παγώσει σε μηχανή παγωτού ή το βάζουμε στην κατάψυξη σε ένα μπολ με την
προϋπόθεση ότι θα ανακατεύουμε τη γρανίτα μας κάθε 30 λεπτά και μέχρι να
παγώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου