Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Σεφταλιές Οι ποιο νόστιμες και αφράτες (Συνταγή Volta Koyzina)

Υλικά
1 κιλό κιμάς (μισός χοιρινός, μισός μοσχαρίσιος)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πατάτα μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ψιλό κουάκερ (νιφάδες βρόμης)
πιπέρι, αλάτι,
1 αυγό
1 κουταλιά γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
μπόλια ή τσεμπέρι από αρνί, για το τύλιγμα

Εκτέλεση


Στο μούλτι βάζουμε την πατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, και πιπέρι, αλάτι, θυμάρι και την ρίγανη.
Χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.


Σε μπόλ βάζουμε τον κιμά το μίγμα από το μούλτι, το αυγό και τις νιφάδες βρόμης


Ζυμώνουμε καλά νε ενοποιηθούν όλα τα υλικά.


Παίρνουμε τη μπόλια, ή πάνα, του ζώου. Την πλένουμε καλά, με χλιαρό νερό, και την τυλίγουμε σε πετσέτα, να στεγνώσει λίγο.


Με κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε λουρίδες.


Βάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα επάνω, την τυλίγουμε καλά και κόβουμε.


Πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλα τις, να μείνουν κολλημένες και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, ωσότου τελειώσει ο κιμάς και η μπόλια.

Τις ψήνουμε στα κάρβουνα, πάνω σε σχάρα, και τις σερβίρουμε, συνοδεύοντας τες με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: