Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Πώς να βράσετε ένα αυγό

Τα αυγά αποτελούν απαραίτητο στοιχείο της δικής μας διατροφής, καθώς περιέχουν βιταμίνες Α, D και Ε, όλα τα καλά λιπαρά, σίδηρο, θείο και πρωτεΐνες. Τα βραστά αυγά, μάλιστα, είναι εξαιρετική ιδέα για να ετοιμάσετε ένα γρήγορο, θρεπτικό γεύμα, αρκεί να έχετε αποφασίσετε πώς τα προτιμάτε: Σφιχτά, μελάτα ή κάτι ενδιάμεσο;

Επιλέξτε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάλτε τα αυγά σε ένα άδειο κατσαρολάκι.
 Καλύψτε τα αυγά με 2,5 εκ. νερού, το οποίο επίσης θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν το νερό είναι κρύο τα αυγά θα χρειαστούν περισσότερη ώρα να βράσουν.
Πριν ανάψετε το μάτι, βάλτε στο κατσαρολάκι μία κουταλιά της σούπας αλάτι ή ξύδι. Αυτό θα βοηθήσει τις πρωτεΐνες στο ασπράδι να πήξουν ταχύτερα και έτσι αποφεύγονται τα ραγίσματα στο κέλυφος.

Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού. Όταν ακούσετε το νερό να βράζει, μετρήστε τον χρόνο βρασμού ανάλογα με το πώς τα θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: