Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Γιουβέτσι με μανιτάρια και ελιές

Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κομμένη σε καβάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μανιτάρια χοντροκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια κριθαράκι μουλιασμένο και στημένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτα
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 πρέζα πάπρικα
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
6 – 7 ελιές κομμένες στην μέση χωρίς κουκούτσι


Εκτέλεση

Σε τηγάνι βάζουμε λίγο σπορέλαιο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε την πιπεριά και την ντομάτα να μαραθούν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το κριθαράκι.  Βάζουμε μια κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτα προσθέτουμε τα δύο φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος βάζουμε την πάπρικα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τις ελιές δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι πασπαλίζουμε λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: