Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Μπύρα Asylum Saison

Asylum στα λατινικά είναι ο ιερός χώρος, όπου έβρισκαν στην αρχαιότητα καταφύγιο όσοι ήθελαν να προστατευτούν. Η λέξη άσυλο μέχρι σήμερα έχει την ίδια ερμηνεία, εκφράζει δηλαδή την ανάγκη όλων για ασφάλεια. Αυτό το πρωτότυπο όνομα συναντήσαμε στη νέα μπίρα του Pol Εμμανουηλίδη, γραμμένο σε μια εντυπωσιακή ετικέτα, που βγάζει απίστευτη δύναμη μέσα από τη λιτότητα της.

Οι μπίρες τύπου saison (που σημαίνει "εποχή") παράγονται εδώ και αρκετούς αιώνες, με αφετηρία τη Βαλλονία στο Βέλγιο. Τότε, οι χωρικοί ετοίμαζαν τον χειμώνα τις μπίρες του καλοκαιριού και κάθε φάρμα είχε τη δική της συνταγή. Αυτές οι saison μπίρες ήταν ελαφριές, χαμηλόβαθμες, με πλούσιο άρωμα και ελαφρώς πικάντικη γεύση και προορίζονταν για τους εποχικούς εργάτες του καλοκαιριού, τους «saisonniers» από όπου πήραν και το όνομα τους.


H Asylum Saison είναι η δεύτερη μπύρα τύπου Saison του Πολ Εμμανουηλίδη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, ελαφρώς θολή με άρωμα και γεύση φρούτων, αισθητή πολυπλοκότητα, ελαφρώς ξηρή, με πικάντικη επίγευση.
H Asylum Saison μπορεί να συνοδεύσει μεγάλη ποικιλία πιάτων από σαλάτες έως ελαφριά κρεατικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως σαλάτες λαχανικών που αρτύονται με σάλτσα λεμονιού ή μουστάρδα ενισχύονται ιδιαίτερα. Επίσης, ντελικάτα ψάρια όπως το λαυράκι με λαχανικά ή το κλασικό ceviche. Πάστες με ελαφριές σάλτσες και ριζότο λαχανικών βρίσκουν στη saison έναν ιδανικό παρτενέρ. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε με γεμιστές τομάτες και πατάτες φούρνου και αφήστε τη γεύση της να σας ταξιδέψει. Τέλος, δίπλα σε ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ καρότου η γευστική εμπειρία είναι μοναδική.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 4-6°C

Πώληση από Beer Deli

Δεν υπάρχουν σχόλια: