Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Πικάντικα Γεμιστά Κρεμμύδια του Volta Koyzina

Υλικά
4 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
1 κουταλιά σούπας λάδι
225 γραμ. άπαχο κιμά
2 κουταλάκια γλυκού μείγμα μπαχαρικών της Patty
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
50 σταφίδα σουλτανίνα
1 λεμόνι Ξύσμα
2 κουταλιές σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κουταλιές σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό τα φύλλα
50 γραμ. φέτα τριμμένη
125 ml ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Τοποθετήστε τα κρεμμύδια σε ένα ξύλο κοπής καθαρίστε τα και κόψτε το ένα πάνω μέρος από το κρεμμύδι.
Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μαχαίρι ή κουτάλι αφαιρέσετε το κέντρο από κάθε κρεμμύδι, διατηρώντας περίπου δύο έως τρία στρώματα του κρεμμυδιού. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι που έχουμε αφαιρέσει.
Κόψτε προσεκτικά το κάτω μέρος λίγο από κάθε κρεμμύδι, έτσι ώστε να μπορεί να σταθεί σε πυρίμαχο σκεύος.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρεύουμε για άλλα πέντε με επτά λεπτά έως ότου ο κιμάς είναι καφέ. Προσθέστε τα καρυκεύματα και συνεχίστε το βράσιμο για δύο έως τρία λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύετε τις σταφίδες, το ξύσμα λεμονιού, τα μυρωδικά και την φέτα.
Με κουτάλι βάζουμε τον κιμά μέσα σε κάθε κρεμμύδι, πατάμε να είναι σφιχτά.
Ρίχνουμε το ζωμό γύρω από τα κρεμμύδια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για 20 λεπτά, ή μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
Σερβίρετε τα ψητά κρεμμύδια με σαλάτα



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: