Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Κροκέτες τυριών και ζαμπόν (Street Food)

Βρεθήκαμε για λίγες ώρες στην (Cartagena)  Καταγένα της Ισπανίας και στην άκρη του κοντινού πάρκου στο λιμάνι δοκιμάσαμε Ισπανικές κροκέτες τυριού με γέμιση από ζαμπόν. Είχε διάφορες με γέμιση κοτόπουλο, χοιρινό, αλλά και λαχανικών. Η βάση όμως ήταν πάντα ίδια η γεύση άλλαζε.

Υλικά
3 - 4 φλιτζάνια φρυγανιά
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο τα φύλλα
4 αυγά χτυπημένα
½ φλιτζάνι γάλα
πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Για την γέμιση
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι Γκούντα τριμμένο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν


Αντί ζαμπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν έχετε ψητό κοτόπουλο ψιλοκομμένα ή γαλοπούλα, λαχανικά ψιλοκομμένα ή μπέικον ή οποιοδήποτε παστό κρέατος, ή σαλάμι.

Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε την φρυγανιά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα.
Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε τα τυριά το αυγό το καλαμποκάλευρο και το ζαμπόν και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Πλάθουμε με το μίγμα τυριών κροκέτες και τις περνάμε από το μείγμα φρυγανιάς μετά από το αυγό και πάλι από την φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο καυτό λάδι.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: