Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Καλοκαιρινή Ντοματόσουπα του Volta Koyzina

Υλικά
7 ντομάτες (περίπου 1.5 κιλό)
7 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
Μια μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού
3 κουταλιές σούπας αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Για την σούπα μας θέλουμε όλο το υγρό από τις ντομάτες αλλά όχι τα σκληρά μέρη της και τα κουκούτσια.
Σε ένα μπολ βάζουμε ένα σουρωτήρι. Πλένουμε και κόβουμε οριζόντια τις ντομάτες στην μέση. Πάνω από το σουρωτήρι αφαιρούμε τα σπόρια έτσι ώστε ο χυμός να μείνει στο μπολ.

Στραγγίζουμε και πετάμε τα σπόρια.
Μέσα στο σουρωτήρι τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη τις ντομάτες και τις πατάμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Εναλλακτικά μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε και να τις περάσουμε από ένα μπλέντερ και μετά να στραγγίξουμε.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε 5 φυλλαράκια βασιλικού να δώσουν άρωμα και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και μερικό από το αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση. Σκεπάζουμε χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά. Αν βγάλει αφρό τον αφαιρούμε.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, το πιπέρι και αν θέλει αλάτι ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να αφρατέψει να πάρει αέρα και να γίνει ποιο βελούδινη.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με κρουτόν ή γιαούρτι. Τρώγεται κρύα ή ζεστή

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: