Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Κυδωνόπαστα

Υλικά
1 κιλό κυδώνια 3 – 4 κομμάτια
900 γραμ. περίπου κρυσταλλική ζάχαρη
Βαζάκια ή μπολάκια για φύλαξη

εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρώντας το μικρό μαύρο κομμάτι στη βάση και περάστε τα σε ψιλό τρίφτη από κάθε πλευρά μέχρι και τα σπόρια. Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τα καλύψει. Φέρτε να σιγοβράσουν μέχρι να είναι εντελώς μαλακά. Θα χρειαστούν περίπου 25 λεπτά.
Περάστε τον πολτό από κόσκινο να βγάλει όλα τα υγρά του σε ένα καθαρό μπολ. Όταν το έχετε σουρώσει όλο ζυγίστε τον χυμό για κάθε 450 ml χυμό βάλτε 450 γραμ. ζάχαρης.
Βάλτε τα πάλι σε κατσαρόλα και φέρτε πολύ σιγά σε βρασμό, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σιγοβράζουμε για 1 - 1½ ώρα μέχρι να είναι γίνει μία παχιά κρέμα. (προσοχή όταν βράζει πιτσιλάει και καίει πραγματικά). θα πρέπει να είναι τόσο παχύ ώστε, όταν το ανακατεύετε με το κουτάλι σας στο κάτω μέρος της κατσαρόλας να αφήνει ένα καθαρό κανάλι μέχρι να γεμίσει και πάλι.
Ετοιμάστε τα φορμάκια, ή τις γυαλίτσες που θα το βάλετε. Χύστε το μίγμα στα φορμάκια. Καλύψτε με τα καπάκια ή με ένα δίσκο από λαδόκολλα και αφήστε να κρυώσει εντελώς.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: