Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Αυγά ποσέ μα σάλτσα ντομάτας και τυρί φέτα.

Υλικά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια  χυμός ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
200 γραμ. τυρί φέτα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένες
1 λεμόνι Χυμός
6 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Περάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος ή 6 μικρά φορμάκια.
Για να κάνετε τη σάλτσα, ρίξτε το σκόρδο, το κρεμμύδι και ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά σε ένα βαθύ τηγάνι.
Προσθέστε το πιπέρι καγιέν και το κύμινο και μαγειρέψτε για δύο λεπτά. Προσθέστε τον χυμό ντομάτας και αφήστε τα να βράσουν. Μαγειρέψτε για πέντε λεπτά και στη συνέχεια να μειώσει τη φωτιά ρίξτε το αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή σε 6 φορμάκια. Σπάστε ένα αυγό σε κάθε μπολάκι ή σε ξεχωριστά σημεία στο πυρίμαχο σκεύος τα αυγά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε στο φούρνο για οκτώ λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Λίγο πριν τα βγάλουμε βάζουμε κομμάτια τυρί φέτα σε κάθε μπολάκι και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στον φούρνο.
Τοποθετήστε τα στο τραπέζι και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: