Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Εύκολη πουτίγκα βανίλια

Υλικά
70 γραμ. καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
500 ml γάλα
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια σκόνη
50 γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας κανέλα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και λίγο από το γάλα σε χυλό.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας να μην σβολιάσει, προσθέστε την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και βράστε ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα.

Προσθέστε τα μισά από τα αμύγδαλα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε έξι ποτήρια ή σε ένα μπολ και το βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Για το σερβίρισμα αφαιρέστε τα από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και την κανέλα.



 Εκτυπώστε την συνταγήσε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: