Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Σουβλάκια κοτόπουλου παναρισμένα με φιστίκι Αιγίνης

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ λεμόνι χυμός
2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
250 γραμ. γιαούρτι
100 γραμ. ανάλατο φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι, το πιπέρι, 1 κουταλάκι κύμινο, το σκόρδο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να μαριναριστεί καλά τα κομμάτια κοτόπουλου.
Στο μούλτι βάζουμε τα φιστίκια, με ½ κουταλιά αλάτι και τα κάνουμε σκόνη. Αφήνουμε στην άκρη.

Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε καλαμάκια του τα έχουμε μουλιάσει σε νερό για 1 ώρα και ψήνουμε στον φούρνο ή το γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν είναι ψημένο το κοτόπουλο αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα περνάμε από το φιστίκι για να κολλήσει καλά.

Βάζουμε το γιαούρτι και την πάπρικα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενωθούν. Σερβίρουμε τα καλαμάκια κοτόπουλο με το γιαούρτι.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: