Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ λεμόνι χυμός
2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
250 γραμ. γιαούρτι
100 γραμ. ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα
μπολ.
Ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι, το πιπέρι, 1 κουταλάκι κύμινο, το
σκόρδο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να μαριναριστεί καλά τα κομμάτια
κοτόπουλου.
Στο μούλτι βάζουμε τα φιστίκια, με ½ κουταλιά αλάτι και τα
κάνουμε σκόνη. Αφήνουμε στην άκρη.
Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε καλαμάκια του τα έχουμε
μουλιάσει σε νερό για 1 ώρα και ψήνουμε στον φούρνο ή το γκριλ μέχρι να πάρουν
χρώμα.
Όταν είναι ψημένο το κοτόπουλο αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα
περνάμε από το φιστίκι για να κολλήσει καλά.
Βάζουμε το γιαούρτι και την πάπρικα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
και ανακατεύουμε να ενωθούν. Σερβίρουμε τα καλαμάκια κοτόπουλο με το γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου