Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Espresso Gelato (Παγωτό εσπρέσο)

Υλικά
300 ml πολύ ισχυρή καφές
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας μέλι
6 κρόκους αυγών

Εκτέλεση
Χτυπήστε σε ένα μπολ τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν.
Ανακατέψτε τον καφέ, τη ζάχαρη και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.
Όταν έχει βράσει το ρίχνουμε σιγά στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς και δυνατά με ένα μίξερ χειρός. Θέλουμε τα αυγά να παστεριωθούν όχι να γίνουν ομελέτα. Αν δεν έχει πήξει αρκετά ξαναβάλτε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρέμα.

Σκεπάστε τον καφέ κρέμα και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. θα πυκνώσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό.
παγώστε σε μία μηχανή παγωτού ή βάλτε το σε ένα αλουμινένιο μπολ για παγωτό. Όταν παγώσει σερβίρουμε σε ποτηράκια του εσπρέσο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: