Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ομελέτα πίτα του Volta Koyzina

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα
6 αυγά
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένη
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 φλιτζάνι ζαμπόν χοντροκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κρόκο αυγού με 1 κουταλιά σούπας γάλα ελαφρά χτυπημένα

Εκτέλεση
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε στρογγυλό με οδηγό το ταψί μας. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το δεύτερο φύλο στον πάτο αλλά να καλύπτει τα τοιχώματα του ταψιού.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε  τα τυριά, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και βάζουμε από πάνω το κομμένο στρογγυλό φύλο. Με την πίσω μεριά ενός μαχαιριού κόβουμε στο χείλος του ταψιού το φύλο που έχουμε στον πάτο και αρχίζουμε να το διπλώνουμε με το φύλο που βάλαμε από πάνω.
Κάνουμε στο κέντρο 4 μικρές μαχαιριές για να φεύγουν οι ατμοί και να μην μας ανοίξει η πίτα. Αλείφουμε την επιφάνια με το μείγμα του κρόκου και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί η γέμιση και να πάρει χρώμα.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: