Αυτό το πάτο τρώγετε σαν συνοδευτικό αλλά και σαν ελαφρύ
γεύμα
Υλικά
5 πατάτες καθαρισμένες σε κύβους
2 λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα σε ροδέλες.
2 κρεμμύδι σε ροδέλες
½ ματσάκι μαϊντανό τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερή πιπεριά τσίλι τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Τοποθετήστε σε μια
κατσαρόλα με αλάτι, σκεπάζουμε με νερό και βράζετε για δώδεκα λεπτά. Στη
συνέχεια στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα λουκάνικα σε δυνατή φωτιά και τα
τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να
στραγγίξουν από το περίσσιο λίπος.
Καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί και βάζουμε μια κουταλιά
ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι
να γίνουν διαφανές (να μην πάρουν χρώμα) ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι ακόμα και τις
πατάτες σε κομμάτια ανακατεύοντας να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε την μισή πάπρικα και αλάτι κάνουμε ένα ανακάτεμα
και βγάζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε τα λουκάνικα, την υπόλοιπη πάπρικα
ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου