Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Κάνω σπιτικό Μαντολάτο

Υλικά
1 ασπράδι αυγού
230 γραμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού υγρή γλυκόζη
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας νερό
50 γραμ. αμύγδαλα ψημένα και ψιλοκομμένα
25 γραμ. φιστίκια Αιγίνης ψημένα και ψιλοκομμένα
25 γραμ. αποξηραμένα κεράσια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Σε ένα 15 εκατοστά τετράγωνο ταψί στρώστε λαδόκολλα.
Χτυπάμε το ασπράδι σε ένα μπολ μίξερ μέχρι να σφίξει σε μαρέγκα.
Ανακατέψτε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μέλι και το νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να ενοποιηθεί (περίπου τρία έως πέντε λεπτά).

Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ενώ χτυπάτε το ασπράδι ρίξτε πολύ σιγά το σιρόπι στο ασπράδι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει γυαλιστερό και αρχίσει να σκληραίνει.
Προσθέστε στο μείγμα τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα κεράσια και απλώνεται το μείγμα πάνω στην λαδόκολλα στο ταψί, πιέζοντάς το προς τα κάτω καλά. Εάν το μίγμα είναι δύσκολο να εξαπλωθεί χρησιμοποιήσει το πίσω μέρος ενός ζεστού κουταλιού. Καλύψτε με ένα άλλο στρώμα από λαδόκολλα και τοποθετήστε ένα ελαφρύ βάρος ομοιόμορφα από πάνω του στην κορυφή. Αφήστε μαντολάτο μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: