Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Εύκολη πίτσα με αυγό

Υλικά για την ζύμη
300 γραμ. αλεύρι σκληρό
170 γραμ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
180 γραμ. τυρί γραβιέρα
270 γραμ. ζαμπόν
3 αυγά
1 φλιτζάνι σάλτσα κέτσαπ
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση του αλευριού, ρίχνουμε τη μαγιά και την ανακατεύουμε με αλεύρι. Δεν πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή η μαγιά με το αλάτι γιατί τότε θα χάσει τη δύναμη της για φούσκωμα.

Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και στο τέλος το χλιαρό νερό.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει έχοντας την σκεπάσει με μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα περίπου τουλάχιστον.
Αφού φουσκώσει την ξεφουσκώνουμε ζυμώνοντας με τα χέρια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν αρχίσουμε να την ανοίγουμε στο ταψί μας.
Παίρνουμε ένα ταψί (η συγκεκριμένη δόση φτάνει για ένα ταψί κουζίνας φούρνου) και απλώνουμε πάνω του ελαιόλαδο να πάει παντού.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάκτυλα έτσι ώστε να καλύψει τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια του ταψιού.
Δεν χρειάζεται να γίνει κάτι άλλο. Συνεχίζουμε στρώνοντας στην επιφάνεια τα υλικά. Στρώνουμε σε όλη την επιφάνια την σάλτσα μας και μοιράζουμε το ζαμπόν και το τυρί . σπάμε τα αυγά στο κέντρο. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην κάτω σχάρα για περίπου μισή ώρα. Όταν ψηθεί την βγάζουμε και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: