Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Κρύα σοκολάτα του Volta Koyzina

Όταν θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιον που ψάχνει τις καλύτερες γεύσεις πρέπει να αναλύσεις κάθε συστατικό που θα χρειαστείς και να του φερθείς ανάλογα.
Έτσι φτιάξαμε μάλλον την γευστικότερη κρύα σοκολάτα.

Υλικά
2 κουταλιές σκόνη σοκολάτα
1 πλακάκι σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη (ανάλογα πώς σας αρέσει)
4 κουταλιές γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι γάλα
Νερό κρύο ή κρύο γάλα


Εκτέλεση
Για να διαλύσουμε την σκόνη σοκολάτα χρειαζόμαστε ζεστό νερό αλλά για να την κάνουμε ποιο γευστική και σοκολατένια βάζουμε το  1/3 φλιτζάνι γάλα και το ζεσταίνουμε να κάψει (μπορούμε και στον φούρνο μικροκυμάτων). Σε ένα μπολ βάζουμε το πλακάκι σοκολάτας ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε την σκόνη σοκολάτας και ανακατεύουμε πάλι να γίνει λεία κρέμα σοκολάτας.
Ρίχνουμε λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε να αραίωση και να κρυώσει λίγο.  Βάζουμε το μπολ στην ψύξη και αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παγώνει.
Βγάζουμε από την ψύξη και χτυπάμε με μιξεράκι. Μοιράζουμε σε ποτήρια συμπληρώνοντας παγωμένο νερό ή γάλα. Χτυπάμε τις 4 κουταλιές γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να αφρατέψει και να σταθεροποιείτε και βάζουμε στην κορφή των ποτηριών. Πασπαλίζουμε με σκόνη σοκολάτας ή σιρόπι σοκολάτας.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: