Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Βερίκοκο Μαρμελάδα με άρωμα Λεβάντας

Υλικά
3 κουταλιές σούπας φρέσκια ή αποξηραμένα άνθη λεβάντας
1 κιλό βερίκοκα χωρίς το κουκούτσι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
½ λεμόνι χυμό
1 κομμάτι ύφασμα γάζα

Εκτέλεση
Η αναλογία τα βερίκοκα με την ζάχαρη είναι 1 κιλό καθαρισμένα βερίκοκα με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη.
Καθαρίζετε τα βερίκοκα και τα ζυγίζετε για κάθε κιλό βάζετε 1 ποτήρι νερού ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε εναλλάξ τα βερίκοκα σε στρώσεις με την ζάχαρη. Κάτω από την τελευταία στρώση βάζουμε την λεβάντα μέσα σε ένα κομμάτι γάζα δεμένη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και να καθίσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Αφαιρούμε την γάζα με την λεβάντα και αναλόγως πως θέλουμε την μαρμελάδα μας αν θέλουμε να έχει μέσα κομματάκια λιώνουμε τα βερίκοκα με το εξάρτημα που κάνουμε τον πουρέ. Αν την θέλουμε ποιο κρεμώδες περνάμε τα βερίκοκα από τον μήλο του πουρέ να λιώσουν εντελώς.
Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Πρέπει να με ένα κουταλάκι ρίξουμε λίγο σε ένα πιατάκι η ροή του σιροπιού να είναι συνεχόμενη σαν κλωστή.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και με προσοχή (γιατί καεί πολύ) την μοιράζουμε σε γυαλίτσες που τις έχουμε αποστειρώσει πριν, κλείνουμε με τα καπάκια και γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: