Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Ψητά Βερίκοκα με μέλι σε Καπ κέικ

Υλικά
150 γραμ. βούτυρο
3 κρόκοι αυγών
190 γραμ. αλεύρι
8 γραμ. μπέικιν πάουντερ
125 γραμ. ζάχαρη άχνη
4 γραμ. χοντρό αλάτι
16 ώριμα βερίκοκα
200 γραμ. μέλι
Παγωτό βανίλια ή άλλο

Εκτέλεση
Για να κάνετε τα Καπ κέικ ανακατέψτε το βούτυρο και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και δουλέψτε με τα δάχτυλά σας μέχρι η υφή του είναι ελαφρώς κοκκώδης.
Ζυμώνουμε με την παλάμη μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια, κάνουμε μια μπάλα, τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C. Σε μια επιφάνεια, ανοίγουμε την κατεψυγμένη ζύμη σε ένα ρολό (λουκάνικο), περίπου τέσσερα εκατοστά σε διάμετρο. Κόψτε 16 ροδέλες δύο εκατοστά πάχος, και βάλτε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήστε για 12 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν.
Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου κατά 10 ° C. Βάλτε τα βερίκοκα σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να χωρέσουν όλα, και με ένα κουτάλι μοιράστε το μέλι από πάνω.
Ψήστε στο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά, ανάλογα με την ωριμότητα τους, ραντίζοντας τα κάθε τρία έως τέσσερα λεπτά με το μέλι από το ταψί. Αφήστε το να κρυώσουν λίγο.
Για να σερβίρετε, τοποθετήστε δύο Καπ κέικ σε κάθε πιάτο και από πάνω βάλτε από ένα βερίκοκο και λίγο από το μέλι του ταψιού. Τοποθετήστε μια κουταλιά βανίλιας παγωτό ανάμεσα στα Καπ κέικ.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: