Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Μπιφτέκια ρυζιού γεμιστά με αυγό και τυλιγμένα με μπέικον

Υλικά
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
Αλάτι και πιπέρι
12 φέτες μπέικον
2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά σούπας ρακί ή ούζο
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας σουσάμι
Μεμβράνη για τύλιγμα
Φύλλα μαρουλιού για σερβίρισμα


Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα αυγά για 5 λεπτά θέλουμε να είναι μελάτα. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν. Σε ένα ταψάκι πασπαλίζουμε μια καλή δόση αλεύρι. καθαρίζουμε τα αυγά 


και τα βάζουμε στο αλεύρι. Πασπαλίζουμε με αλεύρι ολόκληρα τα αυγά.


Κόβουμε τρία κομμάτια μεμβράνη βάζουμε σε κάθε μία από 1 φλιτζάνι ρύζι και το απλώνουμε λίγο. 
Βάζουμε στο κέντρο από 1 αυγό 


και τυλίγουμε την μεμβράνη με το ρύζι γύρο του.
Βάζουμε δύο και δύο φέτες μπέικον την μία πλάι στην άλλη σταυρωτά και στο κέντρο το μπιφτέκι (μπαλάκι) με το αυγό. 


Τυλίγουμε το μπέικον να κλίσει καλά το μπιφτέκι. Σε αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι βάζουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.


Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρακί, το βαλσάμικο, την ζάχαρη και σκεπάζουμε με καπάκι να ψηθούν για 3 λεπτά. γυρίζουμε τα μπιφτέκια και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να δέση η σάλτσα μας.


Σερβίρουμε πάνω σε φύλλο μαρουλιού και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα και πασπαλίζουμε το σουσάμι.





Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: