Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Αγγουράκια Τουρσί

Υλικά
800 γραμ. αγγούρια
2-3 κουταλιές σούπας αλάτι
250 ml μηλόξυδο
200 ml λευκό ξύδι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι γλυκού σπόρους μουστάρδας
½ κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
Κόψτε τα αγγούρια σε ροδέλες μισό εκατοστό. Τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι, ραντίστε με αλάτι ανάμεσα στις στρώσεις και το αφήνουμε για δύο ώρες, ανακατέψτε μία φορά. Ξεπλύνετε καλά κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
Ξανά αλατίζουμε τα αγγούρια. Βάλτε τα ξύδια σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τους σπόρους μουστάρδας, το πιπέρι, το σκόρδο και 600 γραμ. νερού. Θερμάνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.  Αφήστε να κρυώσει.
Βάλτε τις φέτες αγγουριού σε κρύα, αποστειρωμένα βάζα και περιχύνουμε με το ξίδι να τα καλύψει. Χτυπήστε τα βάζα ελαφρά στον πάγκο της κουζίνας για να φύγουν τυχόν φυσαλίδες αέρα. Σφραγίδα με τα καπάκια. Αφήστε τα σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος για να ωριμάσει για μια εβδομάδα πριν από τη χρήση. Θα κρατήσει για τρεις μήνες. Αφού τα ανοίξτε, να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε εντός δύο βδομάδων.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: